WutomiAgri

En landbrugsskole der giver liv
WutomiAgri  er en landbrugsskole for 10 elever af begge køn. Navnet – Liv gennem Landbrug – er en kombination af stammesproget og det officielle sprog i det sydlige Mozambique, hvor skolen ligger.

Eleverne lærer simple, overskuelige og optimerede produktionsmetoder, så de efter endt uddannelse kan få betydeligt større udbytte af deres små jordlodder. Denne læring kommer overvejende igennem det praktiske arbejde, så de unge selv kan erfare, at det virker at gøre en indsats – og ikke mindst bryde med gamle skikke.

Endvidere bliver der lagt stor vægt på, at de skal tage hjem til deres landsbyer som foregangsmænd for de mere effektive dyrkningsmåder. Derfor vil de blive ledsaget på hjemmebesøg under skoleopholdet og også senere fra skolens side få rådgivning og undervisning hjemme i landsbyerne.

Eleverne på skolen
Eleverne kommer fra fem forskellige landsbyer, så deres viden – på trods af få personer – kan blive spredt over et større område.

Eleverne skal bo på skolen, hvor de også skal oplæres i hygiejne, sundhed og ernæring. De bliver støttet i at tilegne sig en god portion selvstændig tænkning, så de kan blive gode medspillere i Mozambiques udvikling mod bedre leveforhold.

Et ægte mozambikansk projekt
WutomiAgri har helt fra starten haft stor fokus på at være et meget mozambikansk projekt. Skolelederen, styregruppen og lokalsamfundet har sammen med et dansk ægtepar båret hele opstartsfasen, så WutomiAgris landbrugsskole har de bedste forudsætninger for at slå rod.

Læs mere på wutomiagri.wordpress.com.

 

assist-denmark · tlf: +45 5378 1660 · email: kontakt@assist-denmark.dk · bank: 2700-8478 936 053 · MobilePay: 14489 · Cookies · Privatlivspolitik